Sernik gotowany na biszkopcie

Ocena przepisu

Składniki

biszkopt

masa serowa

lukier

Sposób przyrządzenia

Biszkopt:ubić białka dodać cukier i żółtka ubijać aż będzie sztywne, wymieszać mąkę z proszkiem dodawać do masy jajecznej wolno mieszając. Piec około 25 min w 160 st. Po wychłodzeniu przekroić. Masa serowa: w garnku roztopić tłuszcz dodać cukry ser jajka i gotować na wolnym ogniu aż do uzyskania jednolitej masy dodać rodzynki i skórkę pomarańczową. W pół szklance wody rozmieszać budyń i wlać do masy serowej zagotować. Odstawić do ochłodzenia i wylać na biszkopt. Cukier puder wymieszać z sokiem i polać biszkopt.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1889
Data dodania: 2010-04-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik gotowany na biszkopcie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.