Nadziewana rzodkiew

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rzodkwie umyć, obrać, opłukać i wydrążyć środki od strony korzenia. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować, kontrolując, aby się nie rozpadły. Cebulę obrać, umyć, pokrajać drobno i przesmażyć na oleju. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Szczypiorek umyć i drobno pokrajać. Z sardynek jajek, cebuli i szczypiorku sporządzić pastę i doprawić do smaku przyprawami. Nałożyć je do ugotowanych rzodkwi. Z oleju, musztardy i soku cytrynowego sporządzić sos, dodać trochę szczypiorku i polać nim nadziane rzodkwie tuż przed podaniem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 596
Data dodania: 2010-05-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nadziewana rzodkiew

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.