Kaczka aromatyczna

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaczkę umyć, osuszyć, natrzeć z zewnątrz i wewnątrz solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. W środku ułożyć zioła związane w pęczki i czosnek. Cała tuszkę wysmarować oliwą, ułożyć w brytfannie, wstawić do gorącego piekarnika. Po kwadransie zmniejszyć płomień, polać wermutem i piec 50 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 595
!mariola

!mariola

Data dodania: 2008-12-30

Zdjęcia

Kaczka aromatyczna
malinka18#

Dodane przez:

malinka18

2010-11-25
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kaczka aromatyczna

2010-02-22 22:08:00

Dla miłośników kaczki, to doskonały przepis.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.