Boczek opiekany

Ocena przepisu

Opis

Boczek opiekany

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na patelni rozgrzać olej. Boczek umyć, osuszyć, opiec kilkakrotnie obracając. Oprószyć solą i pieprzem, dodać pokrojony czosnek i cebulę, podlać trochę wodą i podgrzewać pod przykryciem na wolnym ogniu. Gdy woda odparuje, podlać odrobiną oleju i ponownie opiec. Wyjąć, osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 860
Data dodania: 2010-11-29

Zdjęcia

Boczek opiekany
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-29
Boczek opiekany
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Boczek opiekany

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.