Ciasto drożdżowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozetrzeć z jedną łyżką cukru a następnie rozprowadzić mlekiem i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Do tak przygotowanego rozczynu dodać przesianą mąkę, szczyptę soli, cukier, żółtka, stopione i przestudzone masło
oraz kilka łyżek mleka, wszystko razem dokładnie wymieszać. Blachę wysmarować margaryną, włożyć do niej ciasto i pozostawić do wyrośnięcia, a następnie piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stop.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 636
Data dodania: 2010-06-07

Zdjęcia

Ciasto drożdżowe
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-06-10
Ciasto drożdżowe
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.