Rulon z boczku z gąskami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek natrzyj solą i pieprzem, odstaw na kilka godzin. Szyj z sobą dwa krótsze boki boczku. Gąski dokładnie umyj, krótko obgotuj w osolonej wodzie, odcedź. Przesmaż grzyby na maśle, przykryj i chwilę duś. Gdy zmiękną, wbij jajka, posól, popieprz, wymieszaj. Brytfankę, wyłóż folią aluminiową, pionowo ustaw na niej zszyty boczek. Masę jajeczno – grzybową ułóż ciasno w środku boczku. Posyp mięso zielem angielskim, kminkiem i kolendrą, przykryj folią. Na dno brytfanki wlej trochę wody. Piecz 2 godziny w temp 170-180stc. Podawaj na zimno.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 510
Data dodania: 2010-03-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rulon z boczku z gąskami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.