Ragout z sarny

Ocena przepisu

Składniki

  • sarnina 30 dag
  • kuropatwa 1 szt
  • cielęca gracica 1 szt
  • wątróbki z drobiu 6 dag
  • grzyby 10 dag
  • masło 3 łyżki
  • sok z cytryny 1 szt
  • olej 1/2 butelki
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Sarninę upiec do miękkości na oleju. Upieczone mięso pokroić na drobne kawałki. Oddzielnie upiec kuropatwę i mięso oddzielić od kości. Wątróbkę ugotować, grasicę cielęcą usmażyć. Na maśle udusić pieczarki, połączyć z upieczoną sarniną, kuropatwą, wątróbką i grasicą, dodać też sos z pieczenia, pozostałe masło i zakwasić sokiem z cytryny. Dusić jeszcze przez kilkanaście minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1012
Data dodania: 2009-01-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Ragout z sarny

2010-02-22 23:59:41

Nie jadłam czegoś takiego jeszcze.

2009-01-18 15:14:09

Trudno dostac sarnine, ale jesli sie ma to jest bardzo pyszne, polecam na rodzinne swieta. Super danie.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.