Ragout z sarny
Składniki
- sarnina 30 dag
- kuropatwa 1 szt
- cielęca gracica 1 szt
- wątróbki z drobiu 6 dag
- grzyby 10 dag
- masło 3 łyżki
- sok z cytryny 1 szt
- olej 1/2 butelki
- sól 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Sarninę upiec do miękkości na oleju. Upieczone mięso pokroić na drobne kawałki. Oddzielnie upiec kuropatwę i mięso oddzielić od kości. Wątróbkę ugotować, grasicę cielęcą usmażyć. Na maśle udusić pieczarki, połączyć z upieczoną sarniną, kuropatwą, wątróbką i grasicą, dodać też sos z pieczenia, pozostałe masło i zakwasić sokiem z cytryny. Dusić jeszcze przez kilkanaście minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty