Rożenki z wieprzowiny z papryką

Ocena przepisu

Składniki

  • wieprzowina bez kości 50 dag
  • papryka zielona 5 strąków
  • olej 1/2 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Mięso oczyścić, podzielić na kawałki wraz z oczyszczonymi paprykami. Na szpadki nadziewać na przemian mięso i paprykę, smarować olejem i piec 10 minut na rożnie bądź grillu. Tuż przed podaniem posypać solą i pieprzem.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1552
Data dodania: 2008-07-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Rożenki z wieprzowiny z papryką

2010-02-09 00:17:50

Fajne połączenie mięsa i warzywa.
!ojjj#

!ojjj

2008-10-10 02:45:14

i po sezonie na grila
!kamil#

!kamil

2008-08-20 17:54:42

sobota blisko, może zrobię to na imprezce

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.