Pieczona kaczka z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaczkę myjemy, docinamy szyje i skrzydełka, nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, imbirem, odstawiamy na noc do lodówki. Grzyby moczymy, gotujemy i mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na oleju, pod koniec dodajemy zmielone grzyby. Zdejmujemy z ognia, dodajemy żółtka, wino, mieszamy. Nadzieniem faszerujemy kaczkę, zszywamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 80 minut, polewamy wodą a pod koniec wytopionym sosem. Podajemy z sosem z żurawin.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 544
Data dodania: 2011-04-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczona kaczka z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.