Mleczny gjuwecz

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso podzielić na małe kawałki. Cebulkę podsmażyć na oleju z przecierem pomidorowym, wrzucić mięso i obrumienić z wszystkich stron. Całość zalać małą ilością bulionu z kostki i wstawić garnek do silnie ogrzanego piekarnika.Rozbić trzepaczką całe jajko ze zsiadłym mlekiem i mąką, posolić, zalać gjuwecz. Wstawić jeszcze do piekarnika do utworzenia się rumianej skorupki. Podzielić na porcje i podawać.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 684
Data dodania: 2008-11-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Mleczny gjuwecz

2010-02-22 23:26:28

jaka dziwna nazwa.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.