Kotlety mielone z kury 1

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso z kury oddzielić od kości i zemleć. Żółtka utrzeć z łyżką masła, dodać mielone mięso, przyprawić solą i imbirem, wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować niewielkie płaskie kotlety, zanurzyć je w roztopionym maśle i ułożyć na brytfannie. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 20 min. (na każdy kotlet wcisnąć nieco soku z cytryny). Podawać na półmisku z pieczarkami lub zielonym groszkiem i z ziemniakami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 693
Data dodania: 2010-02-16

Zdjęcia

Kotlety mielone z kury 1
halina#

Dodane przez:

halina

2011-02-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety mielone z kury 1

2010-02-16 21:46:05

Zawsze to inne mielone.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.