Sernik migdałowy

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

masa

dekoracja

Sposób przyrządzenia

Ciasto: z podanych składników zagniatamy ciasto. Połowę ciasta rozwałkowujemy, przekładamy do formy, podpiekamy w temp. 200*c, aż się zrumieni. Masa: ser ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i 3-ma jajkami. Dalej ucierając dodajemy żółtka, łączymy z budyniem, rozpuszczonym masłem, pianą z 7 białek i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Następnie masę serową wykładamy na popieczony spód. Z odłożonego ciasta robimy paski, układamy na wierzchu kratkę. Pieczemy 50 minut w temp. 200*c, następnie studzimy, posypujemy cukrem pudrem. Boki smarujemy bitą śmietaną, obkładami zrumienionymi płatkami migdałowymi.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 783
Data dodania: 2010-03-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik migdałowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.