• apette.pl
  • Filety z kurczaka w sosie z opieniek

Filety z kurczaka w sosie z opieniek

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z kurczaka pojedyńczy 3 sztuki
  • opieńka miodowa 30 dkg
  • cebula 1 sztuka
  • śmietana 2-3 łyżki
  • mąka 2-3 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • masło do podsmażenia
  • oliwa do podsmażenia 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Grzyby oczyść, wymyj i poodcinaj łebki. Jeśli są małe pozostaw w całości, jeśli duże pokrój na kawałki. Zalej zimną wodą i zagotuj, a następnie odcedź. Kurczaka umyj, osusz, oprósz solą, pieprzem i wegetą i podsmaż na rozgrzanym maśle z oliwą na złoty kolor z wszystkich stron. Cebulkę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle zna którym smażony był filet, dodaj grzyby i przesmaż. Podlej około 1-1,5 szklanki wrzącej wody, dopraw do smaku i włóż filety (możesz przekroić je na pół). Duś do miękkości mięsa i grzybów. Śmietanę rozbij z mąką i dodaj do sosu. W razie potrzeby dopraw jeszcze do smaku.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 873
Data dodania: 2011-12-02

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Filety z kurczaka w sosie z opieniek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.