Eleganckie roladki
Składniki
sos
- suszona żurawina 3 łyżki
- śmietana 18% 1 mały pojemnik
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia
Piersi myjemy, osuszamy, dzielimy na 4 kotlety i lekko rozbijamy. Jabłko obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Następnie suszoną żurawinę mieszamy z jabłkiem oraz odrobiną soku z cytryny. Każdy kotlet smarujemy musztardą i masą żurawinową. Zwijamy ściśle w roladkę. Obsmażamy ze wszystkich stron (około 10 minut). Przygotowujemy sos: żurawinę podgrzewamy z dwoma łyżkami wody, dodajemy przyprawy, miksujemy. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Kotlety wkładamy do sosu. Dusimy 15 minut. Podajemy z ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty