Wątróbka pieczona marynowana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbki oczyścić z błon, dokładnie opłukać i osączyć. Wino, keczup, olej, estragon i pieprz dokładnie wymieszać, zalać wątróbkę i pozostawić na kilka godzin w lodówce na dolnej półce. Wątróbkę wyjąć z marynaty i naszpikować cienkimi plasterkami słoniny. Na rozgrzanym w brytfannie smalcu obsmażyć wątróbkę z obu stron, podlać marynatą i piec kilka minut w nagrzanym piekarniku. Pieczoną wątróbkę polewać marynatą; wyparowaną marynatą uzupełniać. Upieczoną wątróbkę pokrajać w plastry, posolić; położyć na półmisku i posypać posiekanym koperkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1568
Data dodania: 2010-02-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka pieczona marynowana

2010-02-26 15:44:08

dla mnie to coś nowego.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.