• apette.pl
  • Skrzydełka w sosie pikantno-cebulowym

Skrzydełka w sosie pikantno-cebulowym

Ocena przepisu

Składniki

  • skrzydełka 1 kg
  • sos chili słodko - pikantny 4 łyżki
  • cebula 3 sztuki
  • wegeta 1 łyżeczka
  • żurawina suszona do ozdoby
  • woda 2 szklanki
  • olej do smażenia
  • dżem morelowy 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Skrzydełka umyć. Patelnię rozgrzać z olejem i wrzucić skrzydełka. Smażyć z dwóch stron. W międzyczasie obrać cebulę i pokroić na piórka. Wrzucić na patelnię i podsmażyć ze skrzydełkami. Dolać wody. Dodać sos chili. Wsypać wegetę. Dodać 2 łyżki dżemu morelowego. Wszystko razem poddusić przy zamkniętej pokrywce. Skrzydełka po wyjęciu posypać żurawiną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 505
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Skrzydełka w sosie pikantno-cebulowym
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-31
Skrzydełka w sosie pikantno - cebulowym
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Skrzydełka w sosie pikantno-cebulowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.