Schab na słodko

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso posmarować miodem, obsypać niewielką ilością soli i papryką, odstawić na 25 minut do lodówki. Następnie mięso ułożyć na folii aluminiowej, obsypać rodzynkami, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej podlanego olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszyć do 120 stopni i piec jeszcze przez 20 do 30 min. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i sałatą w occie.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 678
Data dodania: 2011-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab na słodko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.