• apette.pl
  • Roladki czekoladowe z syropem klonowym

Roladki czekoladowe z syropem klonowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, dodajemy pokruszone drożdże, zalewamy mlekiem i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na około kwadrans. Dodajemy pokruszone masło, cynamon, żółtko oraz wodę i wyrabiamy ponownie. Ponownie odstawiamy do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy, smarujemy obficie stopionym masłem i czekoladą, obsypujemy cukrem oraz pokruszonymi orzechami. Ciasto zwijamy i kroimy w plasterki o grubości 2-3cm. Krążki układamy na wysmarowanej masłem tortownicy, którą odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce. Po tym czasie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ponad 200 stopni i pieczemy przez około pół godziny. Wyjęte i ostygnięte ciasto skraplamy syropem klonowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Czas pieczenia: 30 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 385
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Roladki czekoladowe z syropem klonowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.