Mięsne lasagne

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Oliwę z oliwek rozlać na ciepłą patelnię i wrzucić na nią pokrojonego w drobna kostkę kurczaka i posiekaną cebulę z czosnkiem, obie papryki pokrojone w kostkę i smażyć około 5 minut. Pomidory sparzyć, obrać z skórki i zmiksować, dodać kostkę bulionową rozpuszczona w szklance wody. Z tak przygotowanego sosu odmierzyć szklankę i wlać na patelnię, pozostały doprawić solą, pieprzem, wegetą i ziołami, i dusić tak przez kwadrans. Przygotować naczynie żaroodporne, na dno rozlać sos beszamelowy, ułożyć plasterki makaronu do lasagne, przykryć warzywami, kurczakiem, plastrami mozzarelli i ponownie polać sosem beszamelowym. Ułożyć ponownie warstwę makaronu, warzyw i kurczaka. Na końcu położyć płat lasagne, obłożyć mozzarellą, polać sosem pomidorowym i beszamelowy. Naczynie żaroodporne włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 45minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 786
Data dodania: 2010-06-07

Zdjęcia

Mięsne lasagne
junior#

Dodane przez:

junior

2011-01-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mięsne lasagne

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.