Mięsne lasagne
Składniki
Sposób przyrządzenia
Oliwę z oliwek rozlać na ciepłą patelnię i wrzucić na nią pokrojonego w drobna kostkę kurczaka i posiekaną cebulę z czosnkiem, obie papryki pokrojone w kostkę i smażyć około 5 minut. Pomidory sparzyć, obrać z skórki i zmiksować, dodać kostkę bulionową rozpuszczona w szklance wody. Z tak przygotowanego sosu odmierzyć szklankę i wlać na patelnię, pozostały doprawić solą, pieprzem, wegetą i ziołami, i dusić tak przez kwadrans. Przygotować naczynie żaroodporne, na dno rozlać sos beszamelowy, ułożyć plasterki makaronu do lasagne, przykryć warzywami, kurczakiem, plastrami mozzarelli i ponownie polać sosem beszamelowym. Ułożyć ponownie warstwę makaronu, warzyw i kurczaka. Na końcu położyć płat lasagne, obłożyć mozzarellą, polać sosem pomidorowym i beszamelowy. Naczynie żaroodporne włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 45minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty