• apette.pl
  • Zapiekanka z ziemniaków, cebuli i pieczarek

Zapiekanka z ziemniaków, cebuli i pieczarek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ścieramy ziemniaki na tarce o średnich oczkach, odciskamy z wody. Wodę z góry wylewamy, pozostałą na dnie skrobię dodajemy do ziemniaków. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju, następnie kroimy grzyby i dodajemy je do cebuli. Całość dokładnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy przez pół godziny. Studzimy. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski z ziemniakami i grzybami. Dodajemy majeranek i pozostałe przyprawy. Wszystko razem łączymy dokładnie mieszając. Przygotowujemy naczynie żaroodporne, smarujemy je masłem i wykładamy do niego masę ziemniaczaną. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Podajemy na ciepło polaną keczupem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1791
Data dodania: 2010-07-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka z ziemniaków, cebuli i pieczarek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.