Kurczak w krakersach

Ocena przepisu

Składniki

  • filet z kurczaka 75 dkg
  • jogurt naturalny 30 dkg
  • pikantne krakersy 40 dkg
  • pieprz ziarnisty

Sposób przyrządzenia

Filety z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Mięso pokroić w średniej grubości paski. Następnie do miski wlać jogurt włożyć do niego kurczaka i wymieszać. Tak zamarynowane mięso wstawić do lodówki na 3 godziny.
W tym czasie rozkruszyć krakersy i wymieszać je z odrobiną świeżo zmielonego pieprzu. Kawałki fileta obtaczamy w krakersowej panierce i układamy w brytfannie wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec około 25 minut w temp. 200 C, aż panierka nabierze lekko brązowego koloru.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 594
Data dodania: 2011-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w krakersach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.