Kluski francuskie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Masło utrzeć w misce i dalej ucierając dodawać po jednym żółtku. Ubić sztywną pianę z białek (ze szczyptą soli) i dodać do utartej masy razem z mąką, lekko wymieszać. Kłaść łyżką kluski na wrzącą lekko osoloną wodę. Gotować 3 minuty. Wyjąć cedzakową łyżką i dodać do zupy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 409
Data dodania: 2011-04-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski francuskie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.