Jagody

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jagody umyć i włożyć do 2 pół litrowych słoików. Wsypać do każdego po 3 łyżki cukru, najlepiej włożyć pół słoika jagód, cukier i resztę owoców. Dobrze zakręcić słoiczki. Do większego garnka na dno włożyć ręcznik kuchenny, a potem słoiki. Zalać zimną wodą do szyjek. Zagotować. Gdy woda zacznie się gotować można zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez około 10-15 minut. Wygasić i zostawić słoiki kilka minut w wodzie. Gdy będą letnie wyjąć i delikatnie przechylić do góry nogami. Odstawić tak do wystygnięcia. W ten sposób zaprawione jagody idealnie nadają się do zupy, kaszki, klusek czy deserów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1099
Data dodania: 2011-01-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jagody

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.