Ryż z wątróbką

Ocena przepisu

Składniki

  • ryż długoziarnisty 30 g
  • woda 190 ml
  • sól
  • wątróbka wołowa 120 g
  • cebula posiekana 2 łyżeczki
  • grzybki marynowane 2 łyżki
  • pomidory z puszki 2 łyżki
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • natka pietruszki 2 łyżki

Sposób przyrządzenia

Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie. Zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 12-15 minut pod przykryciem. Wątróbkę umyć, bardzo dokładnie osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć na teflonową patelnię, mocno podsmażyć, mieszając. Do wątróbki dodać cebulę, grzyby i kawałki pomidora. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do potrawki przełożyć ryż, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1207
Data dodania: 2010-03-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z wątróbką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.