Drobiowe pulpeciki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Bułkę namoczyć, z kurczaka oczyszczonego odkroić skórkę, szyjkę i skrzydełka. Ugotować na nich wywar z dodatkiem włoszczyzny. Z mięsa pozostałego wyjąć kości, resztę zmielić, dodać odciśniętą bułkę, jajko i przyprawy, wymieszać. Uformować pulpety, obtoczyć w mące i włożyć do wrzącego wywaru na 15 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 2635
Data dodania: 2008-08-27

Zdjęcia

Drobiowe pulpeciki
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-05
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Drobiowe pulpeciki

2010-02-22 21:48:48

Z włoszczyzną mięso to jeszcze jadam.

2010-02-01 13:24:48

Smaczne i dietetyczne.

2009-01-26 08:31:41

Dodalem tego syropu i tez mi zasmakowalo, ale syrop jest troche drogi i nastepnym razem jak mi sie skonczy chyba juz bede robic sam przepis bo tez bardzo smaczny

2009-01-15 10:29:31

Mozna dodac 2 krople syropu klonowego i beda jeszcze lepsze. Ale to zalezy od upodoban no i ten syrop do tanich nie nalezy.
!liwia#

!liwia

2008-09-30 00:09:59

Kiedyś jadłam podobne nie pamiętam gdzie, te zrobiłam ostatnio w niedzielę i wyszły super- kocham ten przepis i polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.