Ciasto z jagodami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienie

  • jagody 40 dag
  • wiśnie 20 dag
  • cukru 5 dag

beza

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 40 minut. Ciasto ponownie zarobić, wałkować na grubość 4mm. Placek ułożyć w formie, zostawiając dość wysoki brzeg. Dno nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ubić białka z cukrem. Na ciasto wyłożyć posypane cukrem owoce, na nie wyłożyć pianę z białek. Piec 40 minut. Całość dekorować polewą czekoladową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1816
Data dodania: 2008-11-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (6)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z jagodami

2010-02-23 22:00:11

Super

2010-02-18 00:29:44

Na pewno wszystkim by smakowało to ciasto.
!Danka#

!Danka

2009-05-07 09:44:11

Zamiast jagod mozna dodac borowki, jest prawie tak samo, a mowia ze borowki zdrowsze na oczy..

2009-03-02 22:08:40

A mnie bardzo smakuje, polecam dodac olejku arakowego i spirytusu, jest bardzo smaczne.

2009-02-26 11:39:30

Za jagodami nie przepadam bo brudza zeby, choc zdrowe na oczy, ale coz usmiech przede wszystkim wiec dodaje cos innego. Mozna zurawine lub borowki, ale te ostatnie no to tak srednio polecam bo tez zeby.

2009-01-15 11:42:31

Bardzo dobre ciasto, mozna dodac tez brzoskwinie do dekoracji. Lub lody na talerzyku, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.