Ciasto drożdżowe z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozrobić z łyżką cukru i 2 łyżkami mąki oraz z szklaną wody. Cukrem waniliowym. Olej, olejek waniliowy, roztrzepane jaja, mleko i 2 szklanki mąki, odstawić. Składniki przykryć ściereczką lub pergaminem, wstawić na noc do lodówki.

Następnego dnia wymieszać dokładnie i dodać pozostałą mąkę oraz szczyptę soli. Drewnianą łyżką połączyć wszystko ze sobą i i jeszcze raz dobrze wymieszać. Wyłożyć na blachę, ułożyć truskawki i kruszonkę.

Ciasto od razu wstawić do zimnego piekarnika i piec ok 50 min 150-170 stopni c.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 347
Data dodania: 2011-10-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto drożdżowe z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.