Ciasteczka grzybki

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

lukier

czekoladowa polewa

  • czekolada mleczna 2 tabliczki
  • żółtka 2 sztuki

Sposób przyrządzenia

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, zagnieść z cukrem i margaryną. Z ciasta uformować kuleczki - kapelusiki przyszłych grzybków oraz wałeczki - nóżki grzybów. W każdym kapelusiku zrobić maty dołek na nóżkę. Ułożyć je na natłuszczonej blasze, piec 15 min w temp. 150 st. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Jeden koniec każdej nóżki i dołek w kapelusikach posmarować żółtkiem, skleić razem i odłożyć do wyschnięcia. Na lukier cukier puder wymieszać z 2 łyżkami wody, zagotować. Nóżki grzybów maczać w lukrze i obtoczyć w maku. Na polewę czekoladę rozpuścić w rondelku lub w gorącej kąpieli wodnej. Każdy kapelusik maczać w płynnej czekoladzie, odłożyć, aż czekolada stężeje.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 425
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczka grzybki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.