Boczek z piekarnika

Ocena przepisu

Opis

Boczek z piekarnika

Składniki

Sposób przyrządzenia

Boczek umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem roztartym z sola i pieprzem. Odstawić na ok. 60 minut. Boczek skropić olejem, olejem też wysmarować naczynie żaroodporne, włożyć mięso, obłożyć w plastry pokrojoną cebulą. Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na ok. 50, 60 minut. Boczek w trakcie pieczenia skrapiać olejem, albo polewać wytwarzającym się sosem. Sprawdzić patyczkiem albo widelcem miękkość mięsa.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1751
Data dodania: 2011-02-18

Zdjęcia

Boczek z piekarnika
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Boczek z piekarnika

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.