Babka bananowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obieramy banany, kroimy w kostkę i ucieramy ze śmietaną, połową cukru, szczyptą soli i skórką pomarańczową kandyzowaną. Jaja ubijamy z drugą połową cukru, cukrem waniliowym oraz rozpuszczonym masłem na puszystą pianę. Do ubitych jajek dodajemy banany ze śmietaną oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Z cukru pudru oraz rumu utrzeć lukier. Polać nim babkę.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas pieczenia: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 517
Data dodania: 2011-06-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babka bananowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.