Wiedeński sernik

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem, wbijamy żółtko, dodajemy pokruszone masło. Zagniatamy ciasto, rozwałkowujemy i wykładamy nim blachę, zapiekamy w piekarniku. Masło ucieramy z zmielonym twarogiem, żółtkami, cukrem pudrem. Do masy dodajemy białka ubite z cukrem waniliowym na sztywną pianę, wrzucamy rodzynki, skórkę kandyzowaną i kaszę manną. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy solą do smaku i wylewamy na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na godzinę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Czas pieczenia: 1 godz
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 480
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiedeński sernik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.