Ryba duszona w pomidorach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rybę umyć, oczyścić, sprawić, odciąć łeb. Rybę pokrajać w dzwonka, oprószyć mąką i lekko obrumienić na tłuszczu. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w piórka i zrumienić na złoty kolor. Do cebuli dodać pokrajane w plasterki pomidory wymieszaną ze szklanką wody, oraz rybę, dusić pod przykryciem ok. 30 min. Doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku. Po wyłożeniu na półmisek posypać suto drobno posiekaną pietruszką. Podawać na gorąco z ziemniakami lub kluskami i surówką ze słodkiej kapusty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 593
Data dodania: 2011-07-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryba duszona w pomidorach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.