Pulpety w sosie pomidorowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso mielone przełożyć do miski, najlepiej kupić mięso w całości i zmielić je samemu. Cebulę obrać pokroić w kostkę i razem bułką tartą dać do mięsa mielonego. Do mięsa wbić jajko, oraz dodać sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Z gotowej masy mięsnej formować pulpeciki i smażyć na tłuszczu aż się zrumienią. Następnie do pulpetów wlać bulion i dodać koncentrat pomidorowy. Wszystko gotować razem około 30 minut. Pod koniec sos zagęścić mąką wymieszaną w wodzie i gotować jeszcze przez 2 minuty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 552
Data dodania: 2011-04-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpety w sosie pomidorowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.