Pieczona szynka

Ocena przepisu

Składniki

marynata

  • sól peklowana 3 łyżki
  • wodo do 2 litrów
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • listki laurowe 3 sztuki

Sposób przyrządzenia

Do wody dodać wszystkie składniki na marynatę, włożyć szynkę, przykryć i odstawić na 2 dni. Szynka powinna być cała zanurzona. Wyciągnąć szynkę osuszyć i natrzeć przyprawami włożyć do rękawa i pieczemy w piekarniku około 1h. Po wyjęciu rozciąć rękaw i wystudzić.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 25
Wyświetlenia: 487
Data dodania: 2011-02-14

Zdjęcia

Pieczona szynka
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczona szynka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.