Ogórki na zimę

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, ścieramy na tartce o dużych oczkach. Ogórki kroimy w grubsze krążki. Przyprawy mieszamy ze sobą, wodę łączymy z octem, oliwą, dodajemy przyprawy, zagotowujemy. Pokrojone ogórki wkładamy do słoików, zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy słoiczki. Pasteryzujemy 20 minut w 170 stopniach. Podajemy w miseczce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 836
Data dodania: 2011-04-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ogórki na zimę

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.