Krokiety z kiełbaskami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, dodać cebulę, podsmażyć na rumiano. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, dodać do cebuli na patelnię, osolić i oprószyć pieprzem, podsmażyć. Tak przygotowany farsz ostudzić.

Środek każdego naleśnika smarować koncentratem pomidorowym, położyć połowę kiełbaski - parówki i łyżkę farszu. Składać brzegi naleśnika do środka, by uzyskać kwadrat. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia położyć plasterek żółtego sera aby się roztopił. (Usmażone naleśniki można ułożyć w blaszce i podpiec chwile w piekarniku do momentu roztopienia sera żółtego)
Podawać polane keczupem.

Smacznego!


Rada: Farsz można zrobić w/g uznania, dodając dodatkowo paprykę, bądź ogórki - korniszony, pokrojone w kostkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 13
Wyświetlenia: 845
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Krokiety z kiełbaskami
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Krokiety z kiełbaskami

2012-03-03 14:29:53

dziękuję :) i są bardzo smaczne, co więcej szybkie w przygotowaniu

2012-01-01 01:42:22

bardzo smakowicie wyglada

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.