Krokiety mięsne
Składniki
- bułka bez skórki 30 dag
- cebula 4 szt
- masło 1 kostka
- mielona mięso wołowe 60 dag
- zielona pietruszka posiekana 4 łyżki
- jajka 2 szt
- mąka 1 łyżka
- sól 1 szczypta
- pieprz 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Bułkę namoczyć w wodzie, cebulę drobno posiekać. Połowę posiekanej cebuli zrumienić na maśle, dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką. Dodać pozostałą surową cebulę, pietruszkę i jajka. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę, formować owalne krokiety, spłaszczać nożem, oprószyć mąką. Smażyć na patelni w rozgrzanym tłuszczu, podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty