Kotlety z jajkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety z piersi kurczaka myjemy, osuszamy. Każdy filet nacinamy z boku tak, aby utworzyła się kieszonka. Nacieramy solą oraz pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Szczypiorek myjemy, osuszamy. Ser kroimy na plasterki. Każde jajko w całości zawijamy w plasterki sera razem ze szczypiorkiem. Delikatnie umieszczamy w wyciętych w filetach kieszonkach. Następnie każdy kotlecik dokładnie spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kotleciki, podsmażamy ze wszystkich stron na rumiano. Podlewamy winem i dusimy na małym ogniu około pół godziny. Kotleciki podajemy np z ziemniakami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 578
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z jajkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.