Kotleciki z wąsami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mięsa dodajemy jajko, drobniutko posiekaną cebulę. Mieszamy mięso, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym. Makaron łamiemy na kawałki 10-12 cm. Z mięsa formujemy podłużne, "pękate" kotleciki. Do każdego kotlecika wkładamy z obu stron po kilka kawałków makaronu. Do gotującego się rosołu dodać łyżeczkę jasnego sosu sojowego i włożyć kotleciki. Gotujemy do miękkości mięsa. Wyłożyć kotleciki. Z wywaru można zrobić sos zagęszczając łyżeczką mąki ziemniaczanej lub łyżką zwykłej mąki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 691
Data dodania: 2010-11-03

Zdjęcia

Kotleciki z wąsami
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kotleciki z wąsami

2010-11-04 08:13:03

świetny przepis ;-) chociaż ja bardziej nazwałabym je pulpetami,bo kotleciki to raczej smażone...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.