Kluski na parze

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Podgrzać mleko dodać drożdże, łyżeczkę cukru i mąki i odstawić do wyrośnięcia. Do miski dajemy pozostałe produkty sypkie mieszamy. Później dodać roztopioną margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ma odchodzić od brzegów. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości. Formujemy kulki, dobrze zaklejamy, układamy na stolnicy i pozostawiamy do kolejnego wyrośnięcia. Gotujemy na parze około 10 min. Polewamy roztopionym masłem z cynamonem oraz posypujemy cukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1684
Data dodania: 2010-03-10

Zdjęcia

Kluski na parze
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-04-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski na parze

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.