Grzyby z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby umyć, pokroić na duże kawałki, udusić w mocno nagrzanym tłuszczu razem z pokrojoną cebulą. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie, dobrze odsączyć, oprószyć mąką i podrumienić na tłuszczu. Dodać do grzybów i dusić przynajmniej 10 minut. Pomidory obrać ze skórki, chwilę dusić, następnie przetrzeć przez sito i dodać do potrawy. Przyprawić do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1169
Data dodania: 2010-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grzyby z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.