Galaretka z łososiem
Składniki
- wędzony łosoś 30 dag
- mrożona marchewka 1/4 szkl
- kukurydza z puszki 1/4 szkl
- groszek z puszki 1/4 szkl
- jajka 2 szt
- bulion warzywny z kostki 1 L
- żelatyna 4 łyżki
Sposób przyrządzenia
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie warzywa gotujemy przez chwilę (około 5 minut) we wrzącym bulionie. Odcedzamy. W bulionie zaś rozpuszczamy żelatynę. Łososia kroimy na mniejsze kawałki. Do plastikowych kubeczków wkładamy po plasterku jajka, łososia oraz po porcji ugotowanych warzyw. Następnie całość zalewamy przestudzonym wywarem. Odstawiamy na kilka godzin do zastygnięcia. Następnie kubeczki odwracamy do góry dnem i wyjmujemy galaretki. Dekorujemy natką pietruszki oraz cytryną.