Galaretka z łososiem

Ocena przepisu

Składniki

  • wędzony łosoś 30 dag
  • mrożona marchewka 1/4 szkl
  • kukurydza z puszki 1/4 szkl
  • groszek z puszki 1/4 szkl
  • jajka 2 szt
  • bulion warzywny z kostki 1 L
  • żelatyna 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Następnie warzywa gotujemy przez chwilę (około 5 minut) we wrzącym bulionie. Odcedzamy. W bulionie zaś rozpuszczamy żelatynę. Łososia kroimy na mniejsze kawałki. Do plastikowych kubeczków wkładamy po plasterku jajka, łososia oraz po porcji ugotowanych warzyw. Następnie całość zalewamy przestudzonym wywarem. Odstawiamy na kilka godzin do zastygnięcia. Następnie kubeczki odwracamy do góry dnem i wyjmujemy galaretki. Dekorujemy natką pietruszki oraz cytryną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2743
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Galaretka z łososiem
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-26
Galaretka z łososiem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka z łososiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.