Cielęcina w sosie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozbij cielęcinę. Przypraw pieprzem, solą i odrobiną soku z cytryny. Posyp kilkoma kaparami. Zwiń sznycelki razem z szynką i zepnij roladki wykałaczką. Zanurz roladki w mace i szybko podsmaż na brązowo na maśle. Dodaj odrobinę wody, wino, kapary, tymianek, liść laurowy, pietruszkę, dymkę i estragon. Przykryj i duś przez około pół godziny. Sos: dodaj śmietanę do sosu, który powstanie po uduszeniu mięsa.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 845
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Cielęcina w sosie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.