Babeczki z kruchego ciasta

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto wyrabiamy nożem, następnie zagniatamy ręką, zawijamy w folię i wstawić na 30-40 minut do lodówki. Po wyjęciu, schłodzone ciasto kroimy na połówki, z każdej części formujemy wałek o średnicy około 4cm który następnie dzielimy na 14 części i wylepiamy wysmarowane masłem i oprószone mąką foremki. Pieczemy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ustawiamy do góry dnem, gdy ostygną, lekko uderzamy w dno i wyjmujemy babeczki. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją z opakowania i przestudzamy go. Budyniem wypełniamy babeczki, a na wierzch układamy truskawki (lub inne owoce) i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki aby całkowicie wszystko zastygło. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Czas pieczenia: 20 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 648
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Babeczki z kruchego ciasta

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.