Babeczki z kruchego ciasta
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ciasto wyrabiamy nożem, następnie zagniatamy ręką, zawijamy w folię i wstawić na 30-40 minut do lodówki. Po wyjęciu, schłodzone ciasto kroimy na połówki, z każdej części formujemy wałek o średnicy około 4cm który następnie dzielimy na 14 części i wylepiamy wysmarowane masłem i oprószone mąką foremki. Pieczemy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 20 minut na złoty kolor. Po upieczeniu ustawiamy do góry dnem, gdy ostygną, lekko uderzamy w dno i wyjmujemy babeczki. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją z opakowania i przestudzamy go. Budyniem wypełniamy babeczki, a na wierzch układamy truskawki (lub inne owoce) i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki aby całkowicie wszystko zastygło. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty