Zupa Ani

Ocena przepisu

Składniki

  • masło 90 g
  • cebula,obrana i pokrojona w plasterki 5 szt
  • czosnek 12 ząbków
  • mąka 2 łyżki
  • cukier 1 łyżeczka
  • bulion wołowy 1 L
  • woda 3 filiżanki
  • wino czerwone 1/3 filiżanki
  • sherry 1 łyżka
  • natka pietruszki posiekana 1/4 filiżanki
  • masło roztopione 90 g
  • starty ser(np.gruyere). 250 g
  • parmezan starty 1/4 filiżanki

Sposób przyrządzenia

Rozpuść masło w rondlu, dodaj cebulę i czosnek. Mieszaj nieustannie, na małym ogniu, aż cebula zrobi się miękka i nabierze złoto- brązowego koloru. Dodaj mąkę, mieszaj długo, żeby nabrała brązowej barwy i połączyła się z cebulą. Dodaj cukier, bulion, wodę, czerwone wino i sherry i zamieszaj, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut. Dodaj pietruszkę i zamieszaj. Przed podaniem nasmaruj bułkę z dwóch stron rozpuszczonym masłem. Włóż do piekarnika ustawionego na opcję grillowania i upiec z jednej strony. Przewróć bułkę na druga stronę, posyp serem gruyere. Włóż z powrotem do piekarnika i piecz do momentu, aż ser się rozpuści. Nalej zupę do miseczek, włóż po 2 kromki bułki do każdej miski i posyp wszystko parmezanem
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 631
Data dodania: 2010-03-19

Zdjęcia

Zupa Ani
monika4#

Dodane przez:

monika4

2010-03-19
Zupa Ani
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa Ani

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.