Morengi

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukier wymieszać z naparem kawy, gotować do gęstości lukru. Białko ubić na sztywną pianę, dodając powoli gorący syrop, ciągle ubijając; pod koniec dodać sok z cytryny. Blachę wyłożyć natłuszczonym pergaminem i wyciskać w odstępach przez szpryckę ciasteczka w kształcie litery M. Posypać cukrem i suszyć 2-3 godz. w ciepłym piekarniku, po czym zdjąć ciasteczka, posmarować kremem i łączyć po dwa.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 819
Data dodania: 2010-07-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Morengi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.