Letnia sałatka
Składniki
- sałata 150 g
- bazylia świeża 1 garść
- arbuz 1 kg
- maliny 12 dag
- cebula czerwona 1 sztuka
- cytryna 1 sztuka
- bulion warzywny 1/2 szklanki
- oliwa 2 łyżki
- ser camembert 125 g
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia
Sałatę opłucz i osusz porwij na kawałki. Oberwij listki z gałązek. Przy pomocy wykrawarki z arbuza powycinaj kulki usuwając przy tym pestki. Powstały sok zbierz do naczynia, maliny opłucz i osusz, przełóż je do naczynia z arbuzem, sałatą i bazylią. Z cytryny wytnij cienkie wstążeczki (skórka). Posiekaną cebulę wymieszaj z sokiem z arbuza sokiem z cytryny, bulionem i oliwą z oliwek. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Ser pokrój w kostkę. Sałatę wymieszaj z sosem i udekoruj camembertem i wstążeczkami z cytryny.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty