Ciasto Katarzynka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Miękką margarynę ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku. Z białek ubijamy pianę, następnie łączymy z mąką i proszkiem do pieczenia i razem dodajemy do utartej margaryny. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej dodajemy suchy mak, a trzecią pozostawiamy białą. Następnie na blachę wykładamy ciasto białe - powidło - biszkopty - ciasto z makiem - powidło - biszkopty - ciasto kakaowe. Pieczemy w temp. 160*C godzinę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 978
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Ciasto Katarzynka
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto Katarzynka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.