Biszkopt orzechowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, potem dodaj cukier wymieszaj. Następnie do piany dodawaj po jednym żółtku i ubijaj. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i orzechami. Delikatnie połącz z masą jajeczną. Ciasto wylej do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piecz ok 35 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 721
Data dodania: 2010-04-27

Zdjęcia

Biszkopt orzechowy
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2010-04-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Biszkopt orzechowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.