Żurek z borowikami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotowujemy zakwas. Mąkę wsypujemy do dużego garnka, zalewamy wrzącą wodą, dodajemy zmiażdżony czosnek i pozostałe przyprawy. Naczynie zawiązujemy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 3 doby. Po trzech dniach zakwas przecedzamy. Prawdziwki podsmażamy na rozgrzanym na patelni maśle, zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż zmiękną. Następnie dodajemy zakwas oraz śmietanę, zmiażdżony czosnek i szczyptę majeranku. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Zupę podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem, białą kiełbasą oraz posypaną zieleniną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 dni
Czas gotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 457
Data dodania: 2011-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurek z borowikami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.